728 x 90

رویداد تاریخی

هفتم فروردین ۱۳۶۷ عملیات آفتاب ارتش آزادیبخش ملی ایران

-

عملیات آفتاب علیه نیروهای جنگ‌افروز و سرکوبگر رژیم خمینی
عملیات آفتاب علیه نیروهای جنگ‌افروز و سرکوبگر رژیم خمینی

هر روز از روزهای سال یادآور یک فراز از مبارزات این نسل علیه ارتجاع و تروریسم است و هفتم فروردین، در خاطرات رزمندگان ارتش آزادی، به روزی افتخارآفرین در ضربه زدن به ماشین جنگی آخوندها محسوب می‌شود. ضرباتی که در راستای سیاست صلح مقاومت ایران، در نهایت با عملیات چلچراغ به اوج رسید و به گل گرفتن دهانهٔ تنور جنگ ضدمیهنی خمینی منجر شد.

 

نیمه‌شب یکشنبه ۷فروردین۱۳۶۷، ارتش آزادی‌بخش ملی ایران، با‌ شرکت ۱۵تیپ رزمی از جمله تیپ‌های رزمی شیرزنان قهرمان مجاهد خلق، با یک تعرض عظیم و بی‌سابقه علیه قوای جنگ‌افروز و سرکوبگر رژیم خمینی، در جبهه‌یی به‌طول ۳۰کیلومتر در غرب شوش در استان خوزستان، به‌لشکر ۷۷ خمینی حمله کرد و آنان را با ضربات کمرشکن و خردکننده‌یی در‌هم‌شکست. لشکر ۷۷ خراسان از نظر فرماندهی، آموزش و تجهیزات مورد رسیدگی خاص رژیم بود و ابزار بسیار مهمی در لشکرکشی به مناطق کردستان و کشتار مردم بی‌دفاع به‌شمار می‌رفت. لشکر ۷۷ خراسان در لحظه‌ای که مورد تهاجم قرار گرفت در آمادگی کامل به‌سر می‌برد، اما هیچ چیز نتوانست مانع رزم‌آوران ارتش آزادی برای وارد کردن ضربه‌ای خردکننده بر آن شود.

 

در عملیات آفتاب ۱۵تیپ رزمی و پشتیبانی از جمله ۲تیپ رزمی شیرزنان ارتش آزادی، در ۳محور عملیاتی و ۹جبهه جداگانه، با قوای پیاده و زرهی دشمن وارد کار‌زار شدند. منطقه‌یی به‌وسعت ۶۰۰کیلومتر‌مربع از خاک میهن را به‌تصرف خود درآورده و قوای زبون رژیم خمینی را درهم‌کوبیده و تار‌و‌مار کردند.

در جریان این عملیات پیروزمند ده‌ها تانک و خودروهای زرهی، جنگ‌افزارهای سنگین، تجهیزات و مهمات رژیم خمینی، به‌ارزش ۱۰۰میلیون دلار، منهدم و نابود شد و ۴فروند تانک با کلیه تسلیحات و تجهیزات، یک نفربر زرهی و ده‌ها قبضه توپ، توپ‌های ضدهوایی، خودرو و انبوهی سلاح‌های سنگین و سبک به‌غنیمت گرفته شد. چندین‌ هزار سنگر فرماندهی، اجتماعی، انفرادی، نگهبانی، آتشباری و مخابرات و بیش از ۱۰۰زاغه مهمات و ۱۲انبار بزرگ تدارکاتی به‌دست رزم‌آوران ارتش آزادی‌بخش افتاد و بخشی از آنها منهدم شد.

نبردهای دلاورانه رزمندگان ارتش آزادی‌بخش با نیروهای دشمن، برای اولین بار در طول روز بعد ادامه یافت. رژیم خمینی که فکر می‌کرد با بسیج نیروهای کمکی از محورهای مختلف می‌تواند، پاسخی به‌ ارتش آزادی‌بخش بدهد، در تمام طول شب و صبح روز بعد یکان‌های کمکی خود را به‌ منطقه نبرد اعزام کرد که کلیه آنها توسط شیرزنان و کوه‌مردان ارتش آزادی تار‌و‌مار شدند و باقیمانده آنها مجبور به عقب‌نشینی شدند.

در جریان عملیات آفتاب، ۲تیپ رزمی شیرزنان ارتش آزادی، برای اولین بار به‌طور مستقل وارد نبرد با مزدوران خمینی شدند و با رشادت‌ها و جسارت‌های بی‌سابقه دمار از روزگار آنها درآوردند. دلاوری این شیرزنان مجاهد خلق، مورد توجه فراوان رسانه‌های خارجی قرار گرفت.

در این نبرد حماسی که تمامی لحظاتش سرشار از رشادت، جنگاوری و فداکاری رزمندگان ارتش آزادی‌بخش ملی و صحنه درخشش گوهر ناب عنصر مجاهد خلق بود، ۳۲تن از رشیدترین فرزندان خلق سرفرازانه به‌شهادت رسیدند و خون پاک‌شان را فدیه صلح و آزادی و رهایی مردم ایران از ظلمات رژیم خمینی کردند. این شهیدان قهرمان عبارتند از:

۱ـ عباس محسن‌زاده کاشانی از مشهد
۲ـ بهنام طاهریان از کرمانشاه
۳ـ سید عبدالحمید حسینی از لارستان
۴ـ جلیل درگاهی از قزوین
۵ـ بهزاد صالحی‌پور باورصاد از مسجدسلیمان
۶ـ احمد شربتی از گلپایگان
۷ـ اکبر صادقی آهنگری از تهران
۸ـ داریوش جعفری از تهران
۹ـ حسین تیموری از ارومیه
۱۰ـ شریف‌علی دوستی‌زاده از صومعه‌سرا
۱۱ـ علی اصغرزاده رودسری از رودسر
۱۲ـ اسماعیل آزیش از بندر ترکمن

۱۳ـ علی حسینی از سقز
۱۴ـ فریبرز سالک گیلانی از دزفول
۱۵ـ محمدعلی زنگی‌آبادی از جیرفت
۱۶ـ علی ظهوری از رشت
۱۷ـ محسن آماری از تهران
۱۸ـ محمدجواد درویش از تهران
۱۹ـ غلام‌عباس محمدپناه از نفت‌شهر
۲۰ـ محمدمهدی امانپور قرایی از مشهد
۲۱ـ علی شکوه‌زاده از تهران
۲۲ـ علی مریخی آهنگرکلایی از قائمشهر
۲۳ـ محمدحسن ابراهیمی از بیرجند
۲۴ـ علیرضا احمدزاده از چابکسر

۲۵ـ نادر شاهی‌آذر از تهران
۲۶ـ مرتضی طاهر‌ اردبیلی ثانی از مشهد
۲۷ـ نصیر قائمی اقبال از گرگان
۲۸ـ محمودرضا بحرینیان از بهبهان
۲۹ـ ناصر حیدری از آمل
۳۰ـ مصطفی رحیمی‌نژاد تفرشی از تهران
۳۱ـ هادی آقابزرگی از آستانه‌ اشرفیه
۳۲ـ مهرداد رضایی تهرانی از تهران

 

پیکرهای پاک و به‌خون خفته اغلب این شهیدان پرافتخار توسط همرزمان‌شان به‌پشت جبهه انتقال یافت و روز چهارشنبه ۱۰فروردین طی مراسم باشکوهی، با‌ احترام نظامی توسط رزمندگان و فرماندهان ارتش آزادیبخش ملی، در خاک‌پای سرور آزادگان و امام و مقتدای تاریخی مجاهدان، سیدالشهدا حسین‌بن علی(ع)، تشییع و به‌خاک سپرده شدند.

پیروزی بزرگ ارتش آزادی‌بخش در عملیات آفتاب، بازتاب وسیعی در سطح جهانی پیدا کرد و رسانه‌های خبری آن را رویدادی با‌اهمیت تلقی کردند. خبرگزاری فرانسه ۱۰فروردین گزارش داد: «طی بزرگ‌ترین تهاجم ارتش آزادی‌بخش ملی ایران، ۱۰گردان از نیروهای رژیم ایران از‌ هم پاشید». آسوشیتدپرس روز نهم فروردین گزارش داد: «در بزرگ‌ترین تهاجم ارتش آزادی‌بخش ملی ایران تا به‌ امروز که تحت نام "آفتاب تابان" علیه لشکر ۷۷ خراسان انجام شد، صدها نفر به‌اسارت گرفته شدند».

بسیاری از کارشناسان نظامی، پس از پیروزی شگرف رزم‌آوران ارتش آزادی در عملیات آفتاب، فروریزی ماشین نظامی رژیم خمینی را پیش‌بینی کردند. امری که در کمتر از ۴ماه، با نوشیدن جام‌زهر آتش‌بس توسط خمـینی، محقق شد.

 

 
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/a5422869-9b25-4729-b906-a0e3d12fada3"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات