728 x 90

رویداد تاریخی

ژاندارک قهرمان ملی فرانسه، زنده در آتش سوزانده شد

-

ژاندارک، قهرمان ملی فرانسه
ژاندارک، قهرمان ملی فرانسه
۳۰ مه ۱۴۳۱ -۹خرداد۸۱۰:
روز۳۰مه سال ۱۴۳۱ ژاندارک قهرمان ملی فرانسه در آتش سوزانده شد. ژاندارک دختر یک کشاورز فرانسوی بود که در راه آزادی فرانسه از اشغال انگلیسیها قیام کرد و با فرماندهی خود یک پیروزی بزرگ نظامی نصیب فرانسویان نمود. ژاندارک با راضی‌کردن پادشاه وقت فرانسه، یگانهایی را تحت فرماندهی خود گرفت و با پیروزی بر انگلیسیها نقطه پایانی بر جنگ صدساله فرانسه با انگلستان نهاد. بدین‌ترتیب این پیروزی راه را برای زمامداری شارل‌هفتم پادشاه فرانسه هموارکرد تا بر قلمرو خود مسلط شود.
ژاندارک در هنگامه جنگ صدساله فرانسه با انگلستان، در روستایی در مرز شرقی فرانسه به‌دنیا آمد. در سال ۱۴۲۴، دوازده‌ساله بوده که درکنار درختی قدیمی، احساس میکند قدیس‌میشل در نوری خیره‌کننده به‌او فرمان داده تا فرانسه را نجات دهد. ژان، ۵سال در معرض این‌ الهامهای درونی بود. و می‌ترسید از آن‌ ، با دیگران صحبت کند. تااین‌که در ۱۶سالگی خواهان خدمت در ارتش فرانسه شد اما چنین اجازه‌یی به‌وی داده نشد. یک‌سال بعد با لباس مردانه پیش ولیعهد رفت. ژاندارک توانست اعتماد سربازهای ناامید فرانسوی را به‌دست آورد و محاصره اورلئان توسط انگلیسیها را در سال ۱۴۲۹ بشکند. بعداز این‌پیروزی بود که او توانست شارل‌هفتم را به‌لشکرکشی به‌سوی رَنس متقاعد کند که در آنجا شاهد تاجگذاری شاه در ۱۷ژوئیه ۱۴۲۹ بود.
به‌پاس خدمات ژاندارک، شارل‌هفتم به‌او لقب اشرافی دوک‌دولیس را داد و مردم دهکده‌اش را از پرداخت مالیات معاف کرد و گفت تا مجسمه ژاندارک را در اورلئان نصب کردند.
در مه ۱۴۳۰ بورگوندیها، «کامپین» (cam-pin) را محاصره کردند و ژاندارک در پناه تاریکی شب برای کمک به‌مدافعان شهر وارد آن‌شد. در ۲۳مه، ژاندارک درحالی‌که فرمانده حمله‌یی علیه بورگوندیها بود دستگیر شد.
بورگوندیها او را به‌انگلستان فروختند و او در مارس ۱۴۳۱ در روآن به‌اتهام ارتداد مقابل اولیای امور کلیسا محاکمه شد. مهم‌ترین اتهام او از نظر دادگاه، رد صلاحیت کلیسا به‌دلیل الهام مستقیم از جانب خداوند بود. ژان همچنین به‌جادوگری و اصرار بر دریافت الهام از جانب قدیسین و استفاده از پوشش مردانه متهم شد. از او خواسته شد تا ادعاهایش را انکار کند و او هم برای نجات جانش و برای فرار از شکنجه اعتراف کرد که دروغ گفته است. چند روز بعد که قضات به‌سلول او رفتند او را مجدداً در لباس مردانه یافتند. او در پاسخ گفت که قدیسین، او را به‌دلیل تسلیم دربرابر کلیسا سرزنش کرده‌اند. ژاندارک را دوباره مرتد دانستند و در ۲۹مه به‌مقامات حکومتی سپردند.
او در ۳۰مه سال ۱۴۳۱ در سن ۱۹سالگی بر تیرک چوبی در «وکس مارشی» در «روآن» سوزانده شد.
و به‌این‌ترتیب به‌ندای درونی خود پاسخ گفت و تسلیم نشد. و ازاین‌رو در تاریخ اروپا سمبل ایستادگی و آزادی شد.
گرچه ۲۵سال بعداز مرگ ژاندارک در سال ۱۴۵۶میلادی، پاپ کالیکتوس سوم در دادگاه دیگری شرافت «دوشیزه اورلئان» را اعاده کرد و در سال ۱۹۲۰ پاپ بندیکت پانزدهم، ژاندارک را در شمار قدیسین آورد، اما در اذهان مردم اروپا و بخصوص فرانسه، او همچنان سمبل خون به‌ناحق‌ریخته‌شده‌یی است که صدایش در گوش وجدانهای بشری هنوز طنین دارد وقتی در لحظات واپسین حیات به‌شهر روآن‌گفت:
روآن‌ ، یعنی من این‌جا باید بمیرم؟ آه روآن‌می‌ترسم که تو خونبهای مرا گران پرداخت کنی»
ژاندارک اگر‌چه در روایتها، کتابها و فیلمها متفاوت توصیف شده، اما مظلومیت، پاکی و آمادگی برای فدای خود، جزیی ثابت از این‌توصیفها بوده است. ازهمین‌روست که داستانش همیشه تازه است، چون با ارزشهای والای انسانی در یک‌مدار آرمانی پیوند خورده است.
 
 
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/27b54dfc-e357-479d-86d1-480bfac16327"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات