728 x 90

ورشکستگی شعبده انتخابات و وحشت از تنور سرد انتخابات در رسانه‌های حکومتی

شعبده انتخابات
شعبده انتخابات

روزنامهٔ حکومتی شرق با اذعان به کسادی شعبده انتخابات نوشت: بررسی و تحلیل برنامه‌های مکتوب، سخنرانی‌ها و خطابه‌های اغلب داوطلبان، حکایت از واقعیت‌های تلخی دارد که به‌نظر می‌رسد این‌بار نیز تغییر را به «وعده سرخرمن» یا به تعبیر دیگر حکایت «بشنو و باور نکن» برای ایرانیان تبدیل می‌کند... نزدیک‌نشدن تیغ اصلاح به مثلث برمودای قانون، قدرت و قضاوت سبب می‌شود هر نوع تلاشی برای مبارزه با فساد و ناکارآمدی، نمایشی بوده و به منشأ و کانون اصلی تولید درد (فساد و ناکارآمدی) اصابت نکند و بنابراین عملاً دردی دوا نمی‌شود.

همین روزنامه حکومتی تحت عنوان «ساده‌انگاری مسأله کشورداری و ضعف نهادی- ساختاری آن» نوشته است : برخی از مدعیان، چنان از حل قطعی مسائل کشور اعم از بی‌کاری، تورم و‌... یاد می‌کنند که گویی اولاً راه‌حل‌ها از همان اول هم در جیب کت آنها بوده و ثانیا مسئولان قبلی که در دوره‌های اخیر در همین سیستم تأیید و انتخاب شده و مدیریت کرده‌اند، خائن یا در بهترین حالت نادان و کم‌کار بوده‌اند. ( روزنامهٔ شرق رژیم: ۲خرداد)

 

روزنامهٔ حکومتی جهان صنعت با نگرانی از تحریم نمایش انتخابات نوشت: شمار قابل اعتنایی از احزاب و شخصیتهایی که در چارچوب همین نظام سیاسی فعالیت دارند باور دارند نرخ مشارکت پایین در انتخابات می‌تواند مقبولیت نظام سیاسی حاکم را در میان شهروندان ایرانی و نیز کشورهای خارجی سست کند و این به زیان نظام سیاسی موجود است... ریسک بزرگ در صحنه سیاست خارجی این است که در چانه‌زنی‌های سیاسی در هر حوزه‌ای با همسایه‌ها و نیز با کشورهای دیگر ایران در موقعیت ضعیف قرار می‌گیرد. ( روزنامهٔ جهان صنعت: یکم خرداد)

 

روزنامهٔ ایران ارگان دولت آخوند روحانی هم در دعوای باندی ضمن اعتراف به «مشارکت حداقلی مردم» به تهدید قیام در جریان این نمایش اشاره کرده و از جمله نوشته «چنین انتخاباتی نه تنها متضمن آثار مطلوب برای نظام سیاسی نیست بلکه به طریق اولی می‌تواند زحمات و تبعات منفی هم برای آینده در پی داشته باشد. کمترین این تبعات وقوع یک نوع اندک‌سالاری است که اعتماد و سرمایه اجتماعی را هم قربانی خود می‌کند. بروز و تشدید شکاف‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در جامعه ایران آثار سوء خود را به کرات طی سال‌های گذشته به ما نشان داده و مشخص کرده که می‌تواند چه چهره خشونت‌باری از خود نشان دهد» (روزنامه حکومتی ایران ۲خرداد).

 

«الاکلنگ مشارکت و مشروعیت» عنوان مطلب روزنامه مستقل است که با اشاره به ادعای کدخدایی در مورد مشروعیت نمایش انتخابات هشدار داده و از جمله نوشته: «چیزی که در طول تاریخ ثابت شده؛ این است که مشروعیت خودخوانده بدون رضایتمندی مردم دوام چندانی نداشته است. به هوش باشید که تاریخ تکرار می‌شود!»

 

«بازار داغ کرونا و تنور سرد انتخابات» عنوان مطلب دیگری در مستقل است که نوشته «اغلب مردم پیش از آن‌که به فکر صف‌های رأی باشند، در اندیشه‌ٔ سلامت و معیشت خود هستند... تاکنون هیچ نامزدی برای شکست کرونا و احیای اقتصاد نیمه‌جان ایران، طرح و برنامه‌یی روشن و امید بخش ارائه نکرده است. نامزدهای نه چندان مطرح انتخابات ریاست‌جمهوری شاید هنوز فرصت نکرده‌اند تا به بازار داغ کرونا بیندیشند». در ادامه هم تأکید کرده بازار نمایش انتخابات «سوت و کور است».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/99599e66-2846-497c-b415-5bad17a3f5db"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات