728 x 90

عقب‌نشینی رژیم آخوندی در برابر کارگران شهرداری شوشتر

اعتصاب کارگران شهرداری شوشتر
اعتصاب کارگران شهرداری شوشتر

رژیم آخوندی بعد از سه روز اعتصاب بیش از ۴۰۰تن از کارگران شهرداری شوشتر، مجبور به عقب‌نشینی شد و به خواسته‌های کارگران تن داد.

 

کارگران شهرداری شوشتر شامل کارگران واحد موتوری و اداری با همراهی کارگران فضای سبز و خدماتی (تنظیف و حمل زباله) در روزهای ۲۳و ۲۴و ۲۵مهر مقابل شهرداری شوشتر اعتراض و اعتصاب کردند.

کارگران طی این چند روز به نشانه اعتراض از جمع‌آوری زباله‌های برخی مناطق شهر خودداری کردند.

 تبدیل وضعیت کارگران و کارکنان پیمانی به قراردادی و پرداخت حقوق عقب‌افتاده کارگران،از خواسته‌های کارگران بود. به‌گفته یکی از کارگران حقوق کارگران از فروردین‌ماه تابه‌حال پرداخت نشده است. رسانه‌های حکومتی نیز خبر دادند که این کارگران اکنون مدت ۶ماه است که حقوق دریافت نکرده‌اند.

 

کارگران شهرداری شوشتر گفته بودند عقد قرارداد مستمر و دائم، تأمین امنیت شغلی کارگران، دادن حق اعتراض و بیان مشکلات صنفی از سوی کارگران و مشخص شدن زمان پرداخت حقوق در هر ماه و پرداخت شدن حق بیمه از خواسته‌های آنان است که تا کنون اهمیتی از سوی کارگزاران رژیم به حقوق قانونی آنها داده نشده است.

در اثر اعتصاب کارگران، کارگزاران رژیم مجبور به عقب‌نشینی شدند و وعده دادند که خواسته‌های کارگران را محقق کنند.

طی هفته‌های اخیر کارگران شهرداریها در مناطق مختلف کشور از جمله دزفول، آبادان، اهواز، زابل دست به اعتراض زده‌اند.

 

کارگران شهرداری از قشرهای محروم جامعه کارگری ایران 

کارگران شهرداری جزو زحمتکش‌ترین و محروم‌ترین قشر جامعه کارگری در ایران هستند.

کار کارگران شهرداری سخت است، کارگران شهرداری با مشکلات شدید ایمنی در محیط‌های کاری‌شان مواجه‌اند.

مشکلات بهداشتی همواره کارگران شهرداری را تهدید می‌کند و آنها در معرض انواع بیماریهای به‌خصوص بیماری هپاتیت هستند.

وقتی هم که کارگران در اعتراض به ظلم و بیدادی که در حاکمیت آخوندها بر آنها وارد می‌شود، اعتراض یا اعتصاب می‌کنند نیروهای سرکوب با حمله به اجتماعات اعتراضی‌شان آنهار را سرکوب می‌کنند.

 

بیشتر بخوانید:

کارگران شهرداری و ظلم آشکار بر آنها!

کارگران ایران جزو محروم‌ترین اقشار مردم و کارگران شهرداری جزو زحمتکش‌ترین و محروم‌ترین قشر جامعه کارگری در ایران هستند.

 

آنها نه تنها با کارهای سخت و از جمله مشکلات شدید ایمنی و بهداشتی در شهرداریها مواجه، و ناگزیر به تحمل شرایط سخت کار ی به‌لحاظ اجرایی و بهداشتی هستند، بلکه با مشکلات معیشتی بسیاری هم دست و پنجه نرم می‌کنند.

 

مشکلات آنها به حدی است که بعضاً زیر بار آن کمرشان خم شده و برای رهایی از آن به ناگزیر دست به خودکشی می‌زنند.

 

خودکشی یک کارگر شهرداری در آبادان در تاریخ ۱خرداد ۹۷نمودی از بی‌عدالتی و استثماری است که در حق کارگران ایران به‌ویژه کارگران شهرداری اعمال می‌شود.

 

این در شرایطی است که وقتی کارگران در اعتراض به ظلم و بیدادی که در حاکمیت آخوندها بر آنها وارد می‌شود، اعتراض یا اعتصاب می‌کنند نیروهای سرکوب با حمله به اجتماعات اعتراضی‌شان آنهار را سرکوب می‌کنند.

 

در کنار مشکلات معیشتی یکی از مشکلاتی که کارگران شهرداری را تهدید می‌کند مشکلات بهداشتی است زیرا آنها در معرض انواع بیماریهای به‌خصوص بیماری هپاتیت هستند.

 

در اعتراض به این وضعیت است که کارگران شهرداری همگام با سایر کارگران و همگام با مردم ایران فریادشان علیه ظلم و بیداد نظام آخوندی بلند است.یک نمونه این اعتراض و فریاد مربوط به کارگران سبز در شهرداری دزفول است.

 

اعتراض و حرف‌های این کارگران در جریان یک تجمع اعتراضی که کلیپ آن در رسانه‌های اجتماعی گذاشته شده این چنین است: «در خیابان شایع شده است که شهردار با کارگران فضای سبز جلسه گذاشته است اما شهردار نه با ما تماس گرفته و نه با ما جلسه گذاشته است. ما الآن اینجا اعتراض داریم که بیمه‌هایمان را نریختند و حقوق عقب مانده داریم که به ما ندادند».

 

کارگران خطاب به شهردار می‌گویند: «ما در گرماییم جنابعالی زیر کولر نشستی بیا بیرون، اگر ما نباشیم جنابعالی هیچ کاره ای. نه بیمه‌ای داریم نه حقوقی داریم. هیچی نداریم. ۱۱ماه بیمه ۱۱ماه بیمه نداشتن میدانی یعنی چه بچه‌ام مریض بشه نداری.... بچه می‌خواهد برود مدرسه پول ندارد. برای ما جز بدبختی و بی‌چارگی چیزی نمانده. ما را بدبخت کردی آوارمان کردی جلو زن و بچه آبرویمان را بردی...».

 

تنها کارگران شهرداری دزفول نیستند که از بیداد حاکمیت آخوندی فغان و صدای اعتراضشان بلند است، بلکه در سایر نقاط ایران نیز همین وضعیت وجود دارد.

 

مشکلات کارگران شهرداری آبادان به‌گونه‌یی است که در اعتراض به وضعیت معیشتی و پرداخت نشدن حقوق و مزایا یکشنبه ۲۵شهریور ۹۷مسیر ورودی ساختمان مرکزی شهرداری آبادان را با لودر مسدود کردند.

 

آنان وضعیت بدمعیشتی‌شان را به گونه‌یی توصیف می‌کنند که با شرایط بد اقتصادی اداره زندگی برای آنان دشوار شده است»(خبرگزاری ایرنا ۲۶شهریور ۹۷)

 

نماینده کارگران شهرداری زابل هم در اعتراض به وضعیت معیشت زندگی و پرداخت نشدن حقوقشان توسط شهرداری در یک تجمع اعتراضی ‌می‌گوید: «ما ۵ماه حقوق نگرفتیم. به مطالبات ما کسی پاسخگو نیست. در عید قربان ما نتوانستیم یک مرغ برای خانواده‌مان تهیه کنیم. بعضی‌ها سفره رنگین دارند، اما کارگران شهرداری که شب و روز تلاش می‌کند و زحمت می‌کشند و شب و روز از خیابانها اجساد حیوانات را جمع‌آوری می‌کند آیا انصاف است با این مشکلات و این بدبختی‌ها دست و پنجه نرم کند. خانواده‌های ما دارند تجزیه می‌شوند و ما در وضعیت بدی به‌سر می‌بریم».(سایت خبرآنلاین ۹شهریور۹۷)

 

کارگران سازمان پسماند و اجرائیات شهرداری اهواز نیز روز سه‌شنبه ۲۱شهریورماه مقابل ساختمان مدیریت پسماند تجمع اعتراضی برگزار کردند.

 

و...

 

ظلم آشکاری که به کارگران شهرداری وارد می‌شود، و زندگی مشقت‌بار و فقیرانه آنها نتیجه چپاولگری حاکمیت و سردمداران آن است.

 

زیرا در کنار فقری که سراسر جامعه ایران به‌خصوص کارگران را فراگرفته است، غارتگرانی دست در جیب و گلوی آنها کرده و نان سفره آنها را غارت می‌کنند.

 

فقر گریبانگیر کارگران شهرداری آن روی سکه چپاول توسط شهرداران دزد و سایر مهر‌های حکومتی وابسته به آن است.

 

وضعیت فساد در شهرداری آن‌چنان است که محمدعلی افشانی شهردار رژیم در تهران در یک سخنرانی در جمع شهرداران مناطق تهران این سؤال را مطرح می‌کند که «چرا شهرداری جزو اولین دستگاههای فاسد است؟».!

 

افشانی در ادامه اظهاراتش به غارت کارگران و کودکان کار توسط پیمانکاران حکومتی وابسته شهرداری اعتراف می‌کند و در این رابطه می‌گوید: «۱۷هزار کارگر اتباع غیرقانونی خارجی بدون مجوز فعالیت در ایران را به کار گرفته‌اند و بابت دستمزد و حتی حق بیمه اینها از ما میلیاردها پول گرفته‌اند و خبر داریم که با ترفندهایی، کاری می‌کنند که این کارگران از ترس دستگیری، بدون گرفتن حقوق‌شان فرار می‌کنند و تمام پول‌ها را پیمانکاران به جیب زده‌اند. من تک‌تک قراردادها را بررسی کرده‌ام». (خبرگزاری تسنیم ۲۵شهریور ۹۷)

 

ماجرای ستم بر کودکان کار و زباله گردهم برگ دیگری از پرونده ستم بر کارگران شهرداری و استثمار آنها است.

 

دزدی‌هایی هم که از شهرداری صورت می‌گیرد و هر از چندگاهی در جریان جنگ باندی پرونده‌یی از آن رو می‌شود، داستان دیگری در شهرداریها است.

 

دزدی از اموالی که متعلق به مردم و از جمله کارگران شهرداری و کودکان کار زباله جمع کن است که در استخدام مستقیم شهرداری و یا در استخدام پیمانکاران وابسته به آن است.

 

مطالب مرتبط:

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/9cad4880-798f-4d71-9b0a-62b12dc6b5a4"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات