728 x 90

رویداد تاریخی

۷مهر ۱۳۹۱ - ۲۸سپتامبر ۲۰۱۲ حذف نام سازمان مجاهدین خلق ایران از لیست تروریستی وزارت‌خارجه آمریکا

-

خروج از فهرست تروریستی
خروج از فهرست تروریستی
روز ۷مهر ۱۳۹۱ برابر با ۲۸سپتامبر ۲۰۱۲ بعد از یک جنگ سنگین سیاسی-حقوقی علیه لیست استعماری-‌ارتجاعی تروریستی توسط مقاومت ایران، نهایتاً هیلاری کلینتون، وزیرخارجه آمریکا، با گردن نهادن به حکم بی‌سابقه دادگاه استیناف آمریکا، نام سازمان مجاهدین خلق ایران، شورای ملی مقاومت و ارتش آزادی‌بخش ملی ایران را از لیست‌ تروریستی وزارت‌خارجه آمریکا حذف کرد. به این ترتیب بزرگ‌ترین توطئه استعماری-‌ارتجاعی علیه سازمان مجاهدین خلق و شورای ملی مقاومت ایران درهم شکسته شد؛ توطئه‌یی که تبدیل به قوی‌ترین راه‌بند استعماری-‌ارتجاعی مقاومت مردم ایران در برابر فاشیسم دینی گشته بود.
 

پیشینه‌ٔ وارد کردن نام سازمان مجاهدین خلق ایران در لیست تروریستی وزارت‌خارجه آمریکا

نزدیک به ۳دهه قدرت‌های بزرگ جهان به‌ویژه‌ ایالات متحده آمریکا، بخت خود را برای کنار آمدن با رژیم و استحاله کردن آن آزمایش کردند. آنچه در تمامی این گفتگوها ثابت بود، همانا درخواست مستمر رژیم ولایت‌ فقیه برای نامگذاری مجاهدین به‌عنوان سازمان تروریستی بود.
برخی تلاش‌ها برای نزدیکی به رژیم آخوندی که به نامگذاری مجاهدین به‌عنوان سازمان تروریستی انجامید، به شرح زیر است:
- سال ۱۳۶۳ و ۱۳۶۴ سیاست صلح شورای ملی مقاومت در قبال جنگ ضدمیهنی ایران و عراق، حمایت گسترده جهانی پیدا کرد. رژیم ولایت‌ فقیه از این موضوع برآشفت و مستقیماً برچسب تروریستی به مجاهدین را شرط هر گونه معامله و مذاکره با آمریکا قرار داد.
 
- ۲مرداد ۱۳۶۴ (۲۴ژوئیه ۱۹۸۵): در پایان یک جلسه استماع کمیته خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، ریچارد مورفی، دستیار وزیر خارجه در امور خاور نزدیک، بدون هیچ زمینه‌ٔ قبلی و یا سؤال نمایندگان، بیانیه‌یی راجع به سازمان مجاهدین خلق ایران قرائت کرد که طی آن با نثار سلسله‌ای از اتهامات، مجاهدین را یک سازمان تروریستی توصیف کرد. این اولین بار در تاریخ آمریکا بود که یک جنبش آزادی‌بخش از نظر وزارت‌خارجه آمریکا تروریست نامیده شد(نشریه مجاهد - شماره ۳۵۸ - ۱۱مهر ۱۳۷۳).
 
- سال ۱۳۶۵: به‌دنبال افتضاح ایران‌گیت، «کمیسیون تاور» برای تحقیق در این مورد تشکیل شد. بند ۴ این گزارش که در اسفند ۱۳۶۵ منتشر شد، نشان می‌داد که رژیم آخوندی از وزارت‌خارجه آمریکا خواسته است که در اعلامیه‌یی رسمی، سازمان مجاهدین خلق ایران را تروریست و مارکسیست بنامد و به این ترتیب مشخص شد که علت بیانیه ریچارد مورفی در جلسه استماع کمیته خارجی علیه سازمان مجاهدین چه بوده است؟
 
- در پرونده ایران‌گیت، یکی از محورهای گفتگوی اولیور نورث و آخوندها، علاوه بر تحویل موشک، مسأله‌ٔ حضور سازمان مجاهدین خلق ایران در آمریکا بود؛ هم‌چنین حمایتی که مجاهدین در کنگره آمریکا داشتند.
 
- ۶آبان سال ۱۳۷۳ (۲۸اکتبر ۱۹۹۴): وزارت‌خارجه آمریکا مجدداً درصدد بهبود روابط با رژیم آخوندی برآمد. در این راستا «رابرت پولیترو» از وزارت‌خارجه آمریکا گزارشی را علیه سازمان مجاهدین خلق ایران، با تأکید بر اتهام تروریسم در ۴۱صفحه به کمیته خارجی کنگره این کشور ارائه داد.
- سال ۱۳۷۶ به‌دنبال روی کارآمدن دولت آخوند محمد خاتمی، وزارت‌خارجه آمریکا در روز ۸اکتبر ۱۹۹۷ رسماً سازمان مجاهدین خلق ایران را به‌عنوان یک سازمان تروریستی خارجی نامگذاری نمود.
 
- ۱۷مهر ۱۳۷۶ (۹اکتبر ۱۹۹۷): یک مقام ارشد دولت کلینتون به روزنامه لس‌آنجلس تایمز گفت: «انگیزه نامگذاری مجاهدین خلق ارسال یک علامت حسن نیت به تهران و رئیس‌جمهور جدید آن، محمد خاتمی، بود»(روزنامه لس‌آنجلس تایمز - ۹اکتبر ۱۹۹۷).
 
- سال ۱۳۷۸ (۱۹۹۹ میلادی) وزارت‌خارجه آمریکا برچسب تروریستی را علاوه بر سازمان مجاهدین خلق ایران، به شورای ملی مقاومت ایران نیز نسبت داد.
 
- مهرماه ۱۳۷۸ (اکتبر ۱۹۹۹): مارتین ایندیک، مدیرکل وقت وزارت‌خارجه آمریکا: «...نامگذاری شورای ملی مقاومت ایران به‌درخواست رژیم ایران صورت گرفته است...»(خبرگزاری رویترز - ۱۴اکتبر ۱۹۹۹).
 
- شهریور ۱۳۸۱ (سپتامبر ۲۰۰۲): مارتین ایندیک، مدیرکل وقت وزارت‌خارجه آمریکا: «...علاقه‌یی در کاخ سفید وجود داشت که باب گفتگو با دولت ایران باز شود. یکی از راه‌هایی که مقامات ارشد دولتی پیش روی خود یافتند، سرکوب مجاهدین بود. سازمانی که (رژیم) ایران به‌وضوح آن را به‌عنوان یک تهدید برای خود می‌پنداشت... نامگذاری تروریستی مجاهدین بخشی از سیاست نزدیکی کلینتون با تهران بود»(مجلهٔ نیوزویک - ۲۶سپتامبر ۲۰۰۲).
 
- آذرماه ۱۳۸۵ (نوامبر ۲۰۰۶): «...به‌گفته‌ٔ مارتین ایندیک در سال ۱۹۹۷ وزارت امور خارجه آمریکا سازمان مجاهدین خلق ایران را به لیست سازمان‌های تروریستی جهانی اضافه کرد تا «یک علامت» در رابطه با علاقه‌ٔ آمریکا برای معامله با رفرمیست‌های رژیم تهران بفرستد... او می‌گوید که دولت محمد خاتمی این را به‌عنوان "یک دستاورد بسیار بزرگ" تلقی می‌کرد»(روزنامه وال استریت ژورنال - ۲۹نوامبر ۲۰۰۶).
 
- اردیبهشت ۱۳۸۱ (مه ۲۰۰۲): رژیم آخوندی یک معامله ۸میلیارد دلاری با اتحادیه اروپا امضا کرد. در مقابل، اتحادیه اروپا، نام سازمان مجاهدین خلق ایران را در فهرست سازمان‌های تروریستی خود جای داد. این نامگذاری با درخواست رسمی انگلیس(جک استراو، وزیر خارجه وقت) و همکاری و مشارکت فرانسه(دوویلپن، وزیر خارجه وقت) انجام گرفت.
 
- این نامگذاری در بمباران سازمان مجاهدین خلق ایران در مارس و آوریل ۲۰۰۳ مورد بهره‌برداری قرار گرفت. جک استراو همآهنگ‌کننده خواسته‌های رژیم آخوندی با نیروهای ائتلاف در جنگ عراق برای بمباران مجاهدین بود.
 
- ۱۳فروردین ۱۳۸۲: «جک استراو به [کمال] خرازی(وزیر خارجه‌ٔ وقت رژیم) گفت قرارگاه‌های مجاهدین اهداف مشروع نظامی محسوب خواهند شد و توسط نیروهای ائتلاف بمباران می‌گردد»(روزنامه دیلی استار - ۲آوریل ۲۰۰۳).
 
- ۲۷فروردین ۱۳۸۲: «اقدام برای از میان بردن گروه اپوزیسیون ایران در عراق، یک تضمین خصوصی آمریکا را که به مقامات ایرانی قبل از شروع جنگ داده شده بود، محقق ساخت. این‌که: اگر ایران خود را از جنگ بیرون نگاه دارد، نیروهای انگلیسی و آمریکایی به قرارگاه‌های این گروه حمله خواهند کرد»(وال استریت ژورنال - ۱۶آوریل ۲۰۰۳).
 
- در یکی از ملاقات‌ها (با مقامات رژیم ایران) در اوایل ژانویه ایالات متحده علامت داد که پایگاه‌های مجاهدین خلق، یک گروه عمده مخالف دولت ایران، در عراق را هدف قرار خواهد داد»(واشنگتن پست - ۲۵می ۲۰۰۳).
 
- ۱۷ ژوئن سال ۲۰۰۳ کارکرد اصلی نامگذاری تروریستی اتحادیه اروپا مشخص شد:
یک حمله‌ٔ بزرگ پلیس فرانسه به مقر شورای ملی مقاومت در فرانسه، مریم رجوی و بیش از ۱۶۰عضو مقاومت ایران را هدف قرار داد. توطئه بر اساس خواست‌های سران رژیم ولایت فقیه طراحی شده بود.
 
- ۶مرداد ۱۳۸۳: «ژنـرال میلر طی نامه‌یی از سوی فرماندهی ائتلاف و ایالات متحده، برخورداری همه مجاهدین از استاتوی کنوانسیون ۴ ژنو را به همه ساکنان اشرف تبریک گفت»(روزنامه نیویورک تایمز - ۲۷ژوئیه ۲۰۰۴).
- کاندولیزا رایس، وزیر خارجه وقت آمریکا، پس از اعطای استاتوی افراد حفاظت‌شده به مجاهدین تصمیم گرفت که نامگذاری تروریستی مجاهدین را برای رضایت رژیم در عراق، باز هم ادامه دهد. سازمان موسوم به «دیده‌بان حقوق‌بشر» مأموریت زمینه‌سازی و جوسازی برای این کار را برعهده گرفت و گزارشی آکنده از دروغ را با استناد به اظهارات شماری از مأموران اطلاعات رژیم آخوندی علیه مجاهدین صادر نمود.
 
- سال ۱۳۸۵ (۲۰۰۶ میلادی): در اثر فعالیت‌های خستگی‌ناپذیر مقاومت ایران تحت هدایت مریم رجوی، سرانجام دادگاه عدالت اروپا به حذف نام سازمان مجاهدین خلق ایران از فهرست گروه‌های تروریستی حکم داد. اما شورای اروپا باز هم به‌درخواست دولت انگلستان، این حکم را اجرا نکرد و مجاهدین را در لیست تروریستی خود باقی گذاشت.
 
- مجاهدین و مقاومت ایران کارزار بزرگ خود تحت رهبری مریم رجوی را با تمام توان ادامه دادند تا این‌که سرانجام برچسب ننگین ارتجاعی-استعماری از سازمان مجاهدین یک به یک برداشته شد.
 
- ۴تیر ۱۳۸۷ (۲۴ژوئن ۲۰۰۸): پارلمان بریتانیا ناگزیر پس از صدور رأی یک دادگاه در این کشور، سازمان مجاهدین خلق ایران را از فهرست گروه‌های تروریستی حذف کرد.
 
- ۷بهمن ۱۳۸۷ (۲۶ژانویه ۲۰۰۹): اعضای اتحادیه اروپا در نشست خود در بروکسل به حذف نام سازمان مجاهدین خلق ایران از فهرست گروه‌های تروریستی رأی مثبت دادند.
 
- ۱۲خرداد ۱۳۹۱ (اول ژوئن ۲۰۱۲): دادگاه استیناف فدرال آمریکا در واشنگتن با صدور حکم دیگری، تأخیر وزیرخارجه در بازنگری را یک تأخیر فاحش توصیف کرد و به وزارت‌خارجه آمریکا ۴ماه فرصت داد تا در مورد بازنگری در لیست‌گذاری تصمیم بگیرد.
 
- سرانجام روز ۷مهر ۱۳۹۱ برابر با ۲۸سپتامبر ۲۰۱۲ هیلاری کلینتون، وزیرخارجه آمریکا، با گردن نهادن به حکم بی‌سابقه‌ٔ دادگاه استیناف آمریکا نام سازمان مجاهدین خلق ایران، شورای ملی مقاومت و ارتش آزادی‌بخش ملی ایران را از لیست‌ تروریستی وزارت‌‌خارجه آمریکا حذف کرد.
 

بیانیه وزارت‌خارجه ایالات متحده

«خروج مجاهدین خلق از لیست تروریستی
واشنگتن
۲۸سپتامبر ۲۰۱۲
وزیر خارجه تصمیم گرفته است که تحت قانون مهاجرت و ملیت بر اساس قانون، نامگذاری مجاهدین خلق (ام‌ایی‌کی) و هم‌نام‌های آن به‌عنوان سازمان تروریستی خارجی را لغو کند...».
 
- گرچه قرار گرفتن نام سازمان مجاهدین در لیست تروریستی آمریکا بهای بسیار گزافی را از مردم و مقاومت ایران گرفت، اما مقاومت سرفراز ایران به‌یمن رهبری پاکباز و بی‌نظیر خود و با کار طاقت‌فرسای تک‌تک اعضا و هوادارانش توانست با کارزاری سترگ، طولانی و خستگی‌ناپذیر وجدان‌های جهانی را بیدار کرده و توطئه‌ رژیم آخوندی و علی خامنه‌ای را در هم شکسته و الهام‌بخش آزادی‌خواهان در هر کجای جهان شود.
 
 
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/a12e23dd-d76d-4885-a308-f9063f2dac93"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات