728 x 90

رویداد تاریخی

۲۹فروردین ۱۳۸۰، موشک‌باران قرارگاههای ارتش آزادی

-

موشک‌باران قرارگاه‌های ارتش آزادی در ۲۹فروردین ۱۳۸۰
موشک‌باران قرارگاه‌های ارتش آزادی در ۲۹فروردین ۱۳۸۰
۲۹فروردین ۱۳۸۰ روزی است که ۷۷موشک از سوی دشمن ضدبشر به ارتش آزادی شلیک شد. البته در مورد شمار موشک‌های شلیک شده در آن حمله، سرکرده پیشین سپاه پاسداران پاسدار، رحیم صفوی، در فروردین سال ۱۳۸۹ اعتراف کرد که سپاه پاسداران در یک حملهٔ چندساعته در بهار سال ۱۳۸۰، اشرف و دیگر پایگاه‌های مجاهدین را در سراسر نوار مرزی با عراق، با شلیک‌  ۱۰۰۰موشک و گلوله‌های توپخانه دوربرد هدف قرار داد.
در آن سال ولی‌فقیه ارتجاع، برای غلبه بر شقه بالایی رژیم و ممانعت از رسیدن خاتمی به دور دوم ریاست‌جمهوری، به اقدامات مختلفی دست زد. توقیف اغلب مطبوعات وابسته به خاتمی، دستگیری برخی مسئولان و قلم‌زنان این مطبوعات، بی‌خاصیت کردن مجلس از طریق صدور حکم حکومتی، دستگیری وابستگان به نهضت آزادی، محاکمه و برکناری «رئیس ستاد انتخابات کشور» و مهم‌تر از همه شلیک ۷۷، یا ۱۰۰۰موشک زمین‌به‌زمین کشتارجمعی به قرارگاه‌های ارتش آزادی‌بخش ملی در ظرف چند ‌ساعت در این شمار بود. چنین حمله‌یی حتی در جنگ ۸ساله هم بی‌سابقه بود.

 
تصمیم حمله

تصمیم این حمله در بهمن‌ماه ۱۳۷۹، هنگام نخستین «همایش امنیت» رژیم در شورای‌ عالی امنیت به ‌ریاست خاتمی، برای مقابله با عملیات مجاهدین و خنثی‌ کردن «خطر براندازی»، گرفته شده بود. اما خامنه‌ای، به‌عنوان فرمانده کل قوای مسلح، زمان انجام آن‌ را با تردستی تا آستانه ثبت‌نام نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری به‌تأخیر انداخت. خامنه‌ای هم‌چنین دادن اجازه نامزدی به خاتمی را به آخرین فرصت و مشخص شدن نتایج حمله موکول کرده بود و سرانجام در ملاقات دوشنبه‌شب ۱۰اردیبهشت ۱۳۸۰، با خاتمی، به او اذن ثبت‌نام داد».
صبح ۲۹فروردین ۱۳۸۰ با صدای مهیب انفجارها آغاز شد. قرارگاه‌های ارتش آزادی‌بخش در شهرهای مختلف عراق از جلولا در شمال تا بصره د‌ر جنوب صحنه فرودآمدن این موشک‌ها بود.
در آن سلسله عملیات، پایگاه اشرف در شمال بغداد، پایگاه انزلی در جلولا، پایگاه فائزه در کوت، پایگاه حبیب در بصره، پایگاه همایون در عماره و پایگاه بنیاد علوی در منصوریه هدف قرار گرفتند.
یگان‌های موشکی زمین‌به‌زمین نیروی هوایی سپاه آن روز صبح، به‌‌شدت مشغول جنایتی بودند که در جنگ ۸ساله‌شان هم انجام نداده بودند.
به‌گفته نشریه جینز دفاعی در آوریل ۲۰۰۱ «طی جنگ ۸۸-۱۹۸۰ (جنگ ۸ساله) ایران-عراق، رژیم ایران تنها حدود ۱۴موشک اسکاد شلیک کرده بود.
جالب این‌که روز ۲۸فروردین، فرماندهان ارتش و سپاه توسط شخص خامنه‌ای برای این سلسله موشک‌باران توجیه شده بودند!
هم‌زمان با برگزاری رژه روز ارتش رژیم آخوندی در تهران که همه سران سیاسی و نظامی رژیم در آن شرکت داشتند، گردانندگان یکان موشکی رژیم شامل سرتیپ پاسدار احمد کاظمی فرمانده نیروی هوایی سپاه و سرتیپ پاسدار حسن مقدم تهرانی فرمانده یگان موشکی سپاه به مناطق مرزی از جمله کرمانشاه رفته و پرتاپ موشک‌ها را فرماندهی کردند.
علاوه بر این، یگان‌های تاکتیکی موشکی رژیم برای اجرای این عملیات در استان‌های مرزی شامل کرمانشاه، ایلام و خوزستان مستقر شده بودند. از یک هفته قبل از این سلسله عمل تروریستی و در روزها و ماه‌های بعد از ارتکاب آن، عناصر باند خاتمی با تمام قوا به حمایت از آن جنایت ‌پرداختند و تصریح ‌کردند که سیاست‌های خاتمی رئیس‌جمهور سابق رژیم، زمینه‌های سیاسی و بین‌المللی این موشک‌باران را فراهم کرده است. رژیم آخوندی هم بعد از این موشک‌باران رسماً مسئولیت آن را به‌‌عهده گرفت.
علی لاریجانی که در آن زمان رئیس رادیو و تلویزیون رژیم بود، از موشک‌باران قرارگاه‌های ارتش آزادی‌بخش تجلیل کرد و گفت: «اقدام غافلگیرانه و بسیار جدی نیروی زبده و ارزشمند سپاه پاسداران مثل صاعقه در ۶ پادگان نظامی منافقین همان مشت آهنین است که رئیس‌جمهوری محترم چندی پیش در مقابل شرارت‌ها اعلام کرد».
خلاصه گزارش‌های شاهدان صحنه این چنین است:
قرارگاه حبیب: ساعت ۰۶۳۰ اولین موشک در جلو یکی از مواضع نگهبانی قرارگاه حبیب اصابت کرد.
 
قرارگاه همایون: ساعت ۰۸۲۰ یک موشک اسکا‌د در جنوب قرارگاه همایون فرود آمد.
 
قرارگاه کوت: ساعت ۰۳۳۵ شلیک اولین موشک به محل قرارگاه فائزه در جلوی یکی از ساختمان‌ها اصابت کرد.
  
بیمارستان اشرف: از ساعت ۰۳۵۰ تا ساعت ۰۳۵۵ یعنی ۵دقیقه بعد، مجموعاً ۶موشک اسکاد به قرارگاه شلیک شد.
 
قرارگاه علوی: در ساعت ۰۴۱۰ اولین موشک در ۱۵۰متری یک ساختمان آسایشگاه به دیواره یک تپه اصابت کرد.
  
قرارگاه انزلی: ۲۴موشک زمین‌به‌زمین اسکاد-بی، به قرارگاه انزلی و شهر جلولا اصابت کرد. ساعت ۰۶۱۰ اولین موشک‌ها به‌سمت قرارگاه انزلی در جلولا شلیک شد.
 

مشروح گزارش‌ها

موشک‌ها برای قرارگاه‌های ارتش آزادی سهمیه‌بندی شده و در طول مرز از چندین نقطه شلیک شده بود.
از این ۷۷ (یا ۱۰۰۰)موشک مهیب، تعداد ۲۷موشک به قرارگاه حبیب ارتش آزادی‌بخش در شمال بصره شلیک شدند.
 
در این موشک‌باران، شماری از شهروندان بی‌گناه عراقی و ساکنان غیرنظامی، کشته و زخمی شدند. هم‌چنین یک مجاهد خلق به ‌نام رضا زحمتکش ۳۸ساله فرزند دلیر مردم مشهد به‌شهادت رسید.
ساعت ۶ و نیم صبح اولین موشک در جلو یکی از مواضع نگهبانی قرارگاه حبیب اصابت کرد. موشک‌های بعدی پشت هم در همان راستا در شمال شرقی قرارگاه فرود آمد. در پنجمین شلیک به داخل قرارگاه که نزدیکی زمین صبحگاه خورد، مجاهد شهید رضا زحمتکش شهید شد.
رضا زحمتکش یکی از پرسنل ارتش بود که به سازمان مجاهدین خلق پیوست و در پیکار علیه رژیم آخوندی مشغول انجام وظایفش بود.
۵موشک نیز به قریه شهیله اصابت کردند. بقیه موشک‌ها در مناطق اطراف قرارگاه و اطراف خانه‌های روستاییان اصابت نمود و مجموعاً ۵کشته، ۷مجروح که یک زن و کو‌دک در بین آنها بود بر جا گذاشت.
یگان سپاه که این موشک‌ها را شلیک می‌کرد از یکی از مناطق نزدیک به مرز مقابل طلائیه استفاده کرده بود.

قرارگاه‌های همایون و موزرمی ارتش آزادی‌بخش در نزدیکی شهر العماره هدف یک فروند موشک زمین‌به‌زمین قرار گرفت.
ساعت ۸ و ۲۰دقیقه صبح بود که یک موشک اسکا‌د در جنوب قرارگاه همایون فرود آمد. همه ساختمان‌های قرارگاه لرزید. خوشبختانه محل اصابت این موشک در زمین‌های کشاورزی بود که باعث شد روستاییان کشته نشوند. موشک زمین را ۱۰متر گود کرده بود و ۲۰متر محیط اطرافش را کنده بود.

قرارگاه فائزه، در حوالی شهر کوت مورد اصابت ۷فروند موشک اسکاد قرار گرفت. هر موشک حفره‌یی به قطر ۱۲متر و عمق چند متر ایجاد کرده بود. ساعت ۰۳۳۵ شلیک اولین موشک به محل قرارگاه فائزه در جلوی یکی از ساختمان‌ها اصابت کرد. ۵دقیقه بعد دومین موشک و سپس سومین موشک فرود آمد. موشک سوم به خارج قرارگاه اصابت کرد و بعد از آن هم موشک‌های چهارم و پنجم شلیک شد که روی آسفالت جاده الحی مقابل دانشکده فنی خورد. دوباره در ساعت ۰۶۵۰ ۲موشک دیگر شلیک شد که یکی به داخل شهر کوت خورد و یک موشک هم در سمت شرق قرارگاه منفجر شد.
  
یکی از موشک‌های شلیک شده از استان ایلام و منطقه مرزی دهلران در شهر کوت فرود آمده و باعث کشته شدن ۲نفر از شهروندان بی‌دفاع و ساکنان غیرنظامی شهر شد. همچنین ۱۷نفر مجروح شدند و ۸منزل مسکونی به‌طور کامل تخریب و ساختمان انستیتوی فنی استان دچار خسارات زیادی گشت. علاوه بر این به تیرهای چراغ برق عمومی و تلفن و مسجد عبدالله الجمیلی هم خساراتی وارد آمد.
در اشرف(بیمارستان اشرف): مجدداً در ساعت ۰۵۵۰ ۴موشک اسکاد در این محوطه فرود آمد و بعد از آن نیز ۳موشک دیگر شلیک گردید که مجموعاً ۱۳موشک به قرارگاه اشرف شلیک شد.
 
قرارگاه علوی ارتش آزادی‌بخش ملی ایران واقع در حوالی شهر مقدادیه مورد اصابت ۵موشک زمین‌به‌زمین قرار گرفت.
«در ساعت ۰۴۱۰ اولین موشک که از نوع اسکاد بود در ۱۵۰متری یک ساختمان آسایشگاه به دیواره یک تپه اصابت کرد. قطعات موشک و ترکش‌هایش تا ۲۰۰متر پرتاب شدند. ۴موشک دیگر هم به‌سمت قرارگاه شلیک شدند که خوشبختانه به بیرون قرارگاه خوردند.
 
۲۴موشک زمین‌به‌زمین اسکاد-بی، سهم قرارگاه انزلی و شهر جلولا بود. به‌دلیل شلیک کور این موشک‌ها، ۲فروند از موشک‌ها به نزدیک مسجد شهر و باقی بر روی خانه‌های اهالی فرود آمد.
ساعت ۰۶۱۰ اولین موشک به‌سمت قرارگاه انزلی در جلولا شلیک شد. این موشک در شمال شهر جلولا در سمت پل منفجر شد. به‌دنبال آن تا ۲۰دقیقه بعد شلیک موشک به‌طور مستمر ادامه داشت. بیشتر موشک‌ها به داخل شهر اصابت می‌کرد و به مناطق ایستگاه برق سیدجابر، منطقه شهدا، منطقه العروبه، منطقه الجماهیر، کوی افسران و وادی عنبگیه خورده بود.
چند موشک نیز در مدرسه قتال، روستای شموخ و روستای سیدجابر فرود آمد و تعداد زیادی کشته و مجروح از شهروندان به‌جا گذاشت. یک مادر با دختر ۶ساله‌اش جزو کشته‌شدگان یک خانه بودند. موشک درست روی سقف آن فرود آمده بود. موشک‌های شلیک شده از حد فاصل قصرشیرین تا سرپل شلیک شده بود.
جالب این‌که رژیم ولایت ‌فقیه که همیشه سنگ شیعیان را به سینه می‌زند، هیچ ابایی نداشت که در موشک‌باران شهر کوت موشک‌ها بر سر مردم این شهر که شیعه هم هستند فرود بیاید. دیگر این‌‌که معلوم شد این رژیم هر تکنولوژی کشتارجمعی که به‌‌دست بیاورد، علیه مقاومت استفاده می‌کند. وقتی موشک اسکاد-بی به‌دست می‌‌آورد، ۷۷تایش را یک‌جا شلیک می‌کند. هیچ قانون بین‌المللی و حریم کشوری را که در آتش‌بس با آن قرار دارد در نظر نمی‌گیرد.
این تازه در شرایطی بوده است که رژیم در آن موقع، برای چند سال شعار اصلاحات و تنش‌زدایی و به ‌خصوص در رابطه با عراق، با فریب‌کاری شعار حسن هم‌جواری! می‌داد. اما وقتی پای مقاومت به‌میان می‌آید، همه این بی‌آبرویی‌ها را به‌جان می‌خرد و جلوی چشم دنیا، ۷۷موشک غول‌پیکر را شلیک می‌کند.

پس از آن جنایت بزرگ، مردم خشمگین جلولا در اعتراض به این موشک‌باران‌ها به خیابان‌ها ریختند و تظاهرات گسترده‌یی علیه این جنایت رژیم برگزار شد.

تلویزیون سی.ان.ان ۳۰فروردین ۱۳۸۰: یک زن: «این خانه به‌کلی تخریب شد و خانه من هم آسیب دید. من شروع به دویدن کردم و از مردم خواستم تا کمک کنند یک مادر و دختر خردسالش را از زیر آوار و خرابه‌های ساختمان خارج کنند». وی و دخترش در اثر انفجارها کشته شدند و شماری دیگر نیز به‌‌شدت مجروح شده و به بیمارستان منتقل شدند.

روزنامه العراق ۳۱فروردین ۱۳۸۰: اهالی خشمگین جلولا عمل جنایت‌کارانه و خبیثانه رژیم ایران علیه مردم بی‌سلاح را که منجر به‌ شهادت یک زن و دختر خردسالش و هم‌چنین مجروح شدن ۱۹شهروند دیگر گردید، محکوم کردند. آنان گفتند این عمل جنایت‌کارانه نشانه دیگری است بر عدم رعایت قوانین هم‌جواری و آیین دین اسلام و قوانین بین‌المللی توسط رژیم ایران.
هم‌چنین ایرانیان شریف و آزاده در ۱۸شهر اروپا و آمریکا و استرالیا علیه آن سلسله حملات جنایت‌کارانه و استفاده از سلاح کشتار جمعی تظاهرات کردند.

موج محکومیت این اقدام‌های جنایت‌کارانه بسیار گسترده‌تر نیز گردید: ۵۰۰۰تن از نمایندگان مجلس، مسئولان حزبی، رئیسان اتحادیه‌ها و انجمن‌ها در ۵۰کشور جهان این تهاجم را محکوم کردند.

گونار اسکاک رئیس پارلمان نروژ: این حمله موشکی عظیم نشان داد برخلاف شعارهای خاتمی مبنی بر تنش‌زدایی، استبداد مذهبی حاکم بر ایران، هم‌چنان مهم‌ترین تهدید صلح و آرامش در منطقه است.

ویلیام لیسی کلی(نماینده کنگره آمریکا): عمل تجاوزکارانه رژیم ایران نقض قوانین بین‌المللی و تهدیدی برای ثبات منطقه می‌باشد.

لرد کلارک نماینده مجلس اعیان انگلستان: اگر این‌چنین نقض قانون بین‌المللی مورد اعتراض کسانی که حامی صلح و ثبات هستند قرار نگیرد، آن وقت رژیم ملایان بدون تردید چنین حملاتی را با سلاح‌های کشتارجمعی تکرار خواهد کرد... .

اما به‌رغم خواست آخوندها که حتماً محاسبه کرده بودند که ۱۰۰۰موشک، کار تمامی قرارگاه‌های مجاهدین را تمام خواهد کرد، این تهاجم تنها یک شهید در صفوف مجاهدین بر جای گذاشت.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/610b83e3-014a-499b-ad0a-8dc0702a7311"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات